Tandem Milieu- en natuurverenigingen voor duurzaam lokaal milieubeleid foto

De Tandemkoffer

Als je de  kriebels voelt om aan de slag te gaan en een project rond duurzaam lokaal milieubeleid op poten te zetten, blader dan zeker eens door onze Tandemkoffer.

In onze koffer vind je een reeks projectmodellen waarin de samenwerking tussen lokale besturen en verenigingen centraal staat. De projectmodellen zijn laagdrempelig en concreet, zodat je er vlot mee aan de slag kan.

Elke kofferfiche telt 2 A4's met een duidelijke beschrijving van het project, inclusief informatie over de doelgroepen, de link met de samenwerkingsovereenkomst, een overzicht van het materiaal in de actiekit, ...

Download alle kofferfiches in één document (, 30 pagina's, 671 kb) of iedere kofferfiche apart.

Voor elk van deze projectmodellen hebben we een kant-en-klare actiekit gemaakt met een helder stappenplan en ondersteunend werkmateriaal zoals voorbeeldbrieven, affiches, achtergrondinfo, ...

Je kan deze actiekits hier downloaden.

Met onze projectmodellen met actiekits kan je zelfstandig aan de slag.

Naast de kofferfiches hebben we ook: 

  •  verschillende participatiemodellen die door Tandem zijn uitgewerkt. Deze modellen komen van pas wanneer je de inspraak van de burgers aan het gemeentelijk milieubeleid op een boeiende manier wil laten verlopen.

  • voorbeelden van subsidiereglementen die lokale besturen kunnen invoeren om het milieuvriendelijk gedrag van hun inwoners financieel te ondersteunen.
  • websites met hulpmiddelen en downloads die lokale overheden helpen bij hun milieubeleid.

 


terug naar boven

Hoe scoort je gemeente ?

Publicaties

De tandemkoffer

De beste modellen en hulpmiddelen van de Tandempartners hebben we netjes verzameld in onze Tandemkoffer.